Најмлађи искусили како је изгледао "Свет пре људи"

Управо на њему су најмлађи Београђани имали прилику да спознају како је то изгледао свет диносауруса, шта су ове древне животиње јеле, како је живео и стварао праисторијски човек и да све ове давне мотиве пренесу на своја мала лица и тако на најдиректнији начин постану део овогодишњег БИТЕФ-а. 

„Другу годину за редом желели смо да заједно са нашим партнерима из Макси супермаркета, и најмлађима подаримо једно право битефовско искуство. Велики број најмлађих Београђана доживео је битефову тему на начин њима прилагођен и тако су постали део ове београдске традиције. Драго нам је што нам баш Макси супермакети својом континуираном подршком помажу да остваримо наш циљ и учинимо културу доступну и деци”  изјавио је директор БИТЕФ-а, Милош Латиновић.

“Драго нам је да смо заједно са нашим партнерима из Битеф-а органзиовали и ове године догађај за најмлађе. Верујем да ће се међу њима још дуго памтити и препричавати ово дружење где смо кроз игру и низ едукативних радионица спојили културу, традицију, као и тему квалитетних навика у исхрани. Позитивне реакције родитеља, баки и дека, за нас су подстрек да у наредном периоду наставимо да реализујемо сличне радионице, али и да се радујемо поновном дружењу на Цветном тргу већ следеће године” рекла је Милица Поповић, менаџерка корпоративних комуникација компаније Делез Србија.

Иако су у “Свету пре људи” првенствено уживали малишани, и бројни родитељи су се прикључили радионицама и сазнали корисне информације. О давним временим праисторијског човека сазнали су од сарадника Центра за музеологију и херитологију Филозофског факултета у Београду, певали уз ДФхор Бојане Вунтуришевић, научили да праве маске ус помоћ Папирологије, сазнали шта су јели диносауруси уз познатог кувара Ненада Вељковића и тако обележили овогодишњи Битеф на најлепши начин - са својим најмлађима.

Сликарски и репро материјал као и прибор за радионице обезбедила је и ове године компанија АРС и тако омогућила реализацију креативних радионица, док је Грас Гарден расадник обезбедио биљке којима је Цветни трг претворен у праву праисторијску џунглу.

Видимо се следећег септембра на новом заједничком догађају који ће обрадовати најмлађе а којим Битеф ствара и негује своју публику.