Najmlađi iskusili kako je izgledao "Svet pre ljudi"

Upravo na njemu su najmlađi Beograđani imali priliku da spoznaju kako je to izgledao svet dinosaurusa, šta su ove drevne životinje jele, kako je živeo i stvarao praistorijski čovek i da sve ove davne motive prenesu na svoja mala lica i tako na najdirektniji način postanu deo ovogodišnjeg BITEF-a. 

„Drugu godinu za redom želeli smo da zajedno sa našim partnerima iz Maksi supermarketa, i najmlađima podarimo jedno pravo bitefovsko iskustvo. Veliki broj najmlađih Beograđana doživeo je bitefovu temu na način njima prilagođen i tako su postali deo ove beogradske tradicije. Drago nam je što nam baš Maksi supermaketi svojom kontinuiranom podrškom pomažu da ostvarimo naš cilj i učinimo kulturu dostupnu i deci”  izjavio je direktor BITEF-a, Miloš Latinović.

“Drago nam je da smo zajedno sa našim partnerima iz Bitef-a organziovali i ove godine događaj za najmlađe. Verujem da će se među njima još dugo pamtiti i prepričavati ovo druženje gde smo kroz igru i niz edukativnih radionica spojili kulturu, tradiciju, kao i temu kvalitetnih navika u ishrani. Pozitivne reakcije roditelja, baki i deka, za nas su podstrek da u narednom periodu nastavimo da realizujemo slične radionice, ali i da se radujemo ponovnom druženju na Cvetnom trgu već sledeće godine” rekla je Milica Popović, menadžerka korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.

Iako su u “Svetu pre ljudi” prvenstveno uživali mališani, i brojni roditelji su se priključili radionicama i saznali korisne informacije. O davnim vremenim praistorijskog čoveka saznali su od saradnika Centra za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, pevali uz DFhor Bojane Vunturišević, naučili da prave maske us pomoć Papirologije, saznali šta su jeli dinosaurusi uz poznatog kuvara Nenada Veljkovića i tako obeležili ovogodišnji Bitef na najlepši način - sa svojim najmlađima.

Slikarski i repro materijal kao i pribor za radionice obezbedila je i ove godine kompanija ARS i tako omogućila realizaciju kreativnih radionica, dok je Gras Garden rasadnik obezbedio biljke kojima je Cvetni trg pretvoren u pravu praistorijsku džunglu.

Vidimo se sledećeg septembra na novom zajedničkom događaju koji će obradovati najmlađe a kojim Bitef stvara i neguje svoju publiku.