Фото: Лидија Антоновић

Фото: Лидија Антоновић

БИТЕФ ПОЛИФОНИЈА је пратећи програм Битефа који је посвећен улози позоришних уметника и других стваралаца у раду са младима. Инспирисани концептом и слоганом овогодишњег 52. Битеф фестивала Свет без људи и усмерењем на оне уметничке појаве у савременом позоришту и извођачким уметностима које указују на  феномене савременог друштва, наслов 19. Битеф Полифоније гласи КАКО СИ ТИ ЖИВ?

Како си ти жив? заправо је реплика из представе Смрт фашизму! О Рибарима и Слободи у режији Миње Богавац и продукцији нове независне омладинске трупе Рефлектор театра, која ће бити изведена у оквиру пратећег програма Битефа. Око ове представе створен је читав један блок у оквиру Битеф Полифоније, праћен ауторским радионицама позоришног процеса који тематски и проблемски покрећу истраживање савремене позоришне праксе. Програмске радионице, као и други пројекти у оквиру Битеф Полифоније представљени су перформансом, те је публика на тај начин могла да се информише о свим дешавањима пратећег програма Битеф фестивала.

Битеф Полифонија започела је нову иницијативу На лицу места. Подстакнути успехом прошлогодишњег одласка аутобусом на гледање представе и ове године Битеф Полифонија позива учеснике и публику у Крагујевац 20. септембра, где ће се упознати са процесом рада и специфичним концептом представе Двеста Књажевско-српског театра.

У оквиру пројекта Епске игрице уметничке групе Хоп.Ла! биће премијерно изведена представа Женидба Душанова на Битеф Полифонији, која у години посвећеној културном наслеђу подржава развој алтернативног читања епике.

Потенцијални учесници радионица могу се пријавити на званичној фејзбук страници Битеф Полифоније.