''Svet pre ljudi'' - događaj za najmlađe u okviru 52. Bitefa

Događaj Svet pre ljudi obeležiće prvi vikend ovogodišnjeg 52. Bitefa, a ovom aktivnošću i najmlađi sugrađani moći će da budu deo jednog pravog bitefovskog iskustva. Drugu godinu za redom BITEF se uz podršku Maksi supermarketa potrudio da jedna od najzanimljvijih festivalskih aktivnosti bude u znaku najmlađih, jer ljubav prema kulturi i umetnosti treba negovati i podržavati od malih nogu.

Najzabavniji dan ovogodišnjeg Bitefa biće u znaku mališana, jer će svi dečaci i devojčice koji ove subote, 15. septembra od 12 do 14 časova posete Cvetni trg iskusiti kako je to izgledao svet pre ljudi. Koja je bila hrana dinosaurusa koja im je davala snagu, kao i sa čim se svakodnevno susretao praistorijski čovek, najmlađi Beograđani će zajedno sa svojim roditeljima saznati na jedinstvenim radionicama koje su specijalno za njih pripremili Bitef i Maksi.

Tokom dva sata zabavnog programa mališani će od Maksi kuvara Nenada Veljković čuti o ishrani dinosaurusa, na radionici Papirologije naučiće kako da naprave maske majmuna, uz pomoć saradnika Centra za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta otkriće kako je živeo praistorijski čovek, dok će sve vreme umetnici iscrtavati lica mališana omiljenim motivima iz praistorije. Ovaj zanimljiv put u davna vremena otvoriće nastup DFhora, a sve vreme mališane će zabavljati i dečji didžej Kristina Milosavljević.  

Ovaj događaj Bitef organizuje u sklopu strategije koja se odnosi na stvaranje nove publike, posvećujući pažnju ne samo mladima, već i onim najmlađima.