''Свет пре људи'' - догађај за најмлађе у оквиру 52. Битефа

Догађај Свет пре људи обележиће први викенд овогодишњег 52. Битефа, а овом активношћу и најмлађи суграђани моћи ће да буду део једног правог битефовског искуства. Другу годину за редом БИТЕФ се уз подршку Макси супермаркета потрудио да једна од најзанимљвијих фестивалских активности буде у знаку најмлађих, јер љубав према култури и уметности треба неговати и подржавати од малих ногу.

Најзабавнији дан овогодишњег Битефа биће у знаку малишана, јер ће сви дечаци и девојчице који ове суботе, 15. септембра од 12 до 14 часова посете Цветни трг искусити како је то изгледао свет пре људи. Која је била храна диносауруса која им је давала снагу, као и са чим се свакодневно сусретао праисторијски човек, најмлађи Београђани ће заједно са својим родитељима сазнати на јединственим радионицама које су специјално за њих припремили Битеф и Maкси.

Током два сата забавног програма малишани ће од Макси кувара Ненада Вељковић чути о исхрани диносауруса, на радионици Папирологије научиће како да направе маске мајмуна, уз помоћ сарадника Центра за музеологију и херитологију Филозофског факултета откриће како је живео праисторијски човек, док ће све време уметници исцртавати лица малишана омиљеним мотивима из праисторије. Овај занимљив пут у давна времена отвориће наступ ДФхора, а све време малишане ће забављати и дечји диџеј Кристина Милосављевић.  

Овај догађај Битеф организује у склопу стратегије која се односи на стварање нове публике, посвећујући пажњу не само младима, већ и оним најмлађима.