Otvoreni su Festivalski centar i šator 52. Bitefa

Kao i prethodnih godina, u Festivalskom centru Bitefa smeštena je služba za odnose sa javnošću, redakcija bloga, to je i mesto za susret stranih gostiju festivala, mesto za osveženje i odmor, a istovremeno mesto dešavanja različitih tribina, promocija knjiga, prezentacija, radionica pratećih programa. Ovog puta Festivalski centar smešten je u Kombank dvorani (rekonstruisana dvorana Doma Sindikata).

Petog septembra, Bitef tim je jutarnji kolegijum održao u Festivalskom centru i tom prilikom izveo meditativni performans U svet bez ljudi kao pripremu za festivalske izazove koji slede.

Takođe, otvoren je i Bitef šator koji je smešten na Trgu Nikole Pašića, ispred Festivalskog centra. Radno vreme Bitef šatora do kraja festivala je  svakim danom od 10 - 19 časova. U Bitef šatoru je smešten info centar festivala, tu možete dobiti sve neophodne informacije o festivalskim programima, kao i da kupite brojni festivalski promo materijal, ali i karte za predstavu Rekvijem za L.

U festivalskom šatoru vas očekuju brojna iznenađenja, a za najverniju publiku Bitef tim je pripremio i ograničen broj ulaznica po specijalnim cenama. Svi koji posete Bitef šator od ponedeljka, 10. septembra, pa do kraja festivala, i učestvuju u stvaranju Bitefovog zida sećanja, sebi će obezbediti karte za predstavu Rekvijem za L. po specijalnoj ceni od 850 RSD.

Kroz glavni program ovogodišnjeg Bitefa, neizbežno se provlači i tema sećanja. Učestvujte u stvaranju Bitef istorije, posetite naš šator od ponedeljka i na zid prilepite vaš odgovor na pitanje Kako biste voleli da vas se sećaju?