Održana II Bitefova donatorska večera

Okupljenima su se između ostalih obratili i Miloš Latinović, direktor Bitefa, glumica Nataša Ninković, ambasador Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa.

Direktor Bitefa Miloš Latinović, pozdravljajući okupljene goste,  preneo je svoju zahvalnost svima koji su se odazvali pozivu i rekao: Ja vam se zahvaljujem što ste sa nama, što ste večeras tu, što ćete biti i sutra sa nama, što ćemo zajedno Bitef festival i teatar učiniti boljim.

Glumica Nataša Ninković je sa prisutnima podelila svoje impresije koliko je Bitef za nju značajan: Svakog septembra, u gradu u kome radim, imam priliku da  vidim šta se paralelno radi u pozorištima širom sveta, uporedim to što vidim sa onim čime se bavim, pronađem inspiraciju, nove ideje, vidim nešto što do tada nisam imala priliku da vidim.

Ambasador Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, pozdravio je prisutne izrazivši zadovoljstvo što na večeri vidi poznata lica sa kojima je već sarađivao tokom proteklog 52. Bitefa, i istakao da je Bitef za njega jedna od najznačajnijih kulturnih institucija naše zemlje.

Srđan Šaper, osnivač I&F McCann Grupe, ističe značaj Bitefa: Bitef nas je povezao sa svetom kada smo mislili da su neke veze zauvek pokidane, i danas nas povezuje sa hrabrim, znatiželjnim, rekao bih snažnim ljudima koji svojim idejama menjaju svet na bolje. Važno je da čuvamo tu nit, tu vezu sa svetom. Važno je da sačuvamo Bitef i za generacije koje dolaze posle nas. Zbog svega toga, važno je, pa i kroz ovu donatorsku večeru, da podržimo one sa kojima delimo iste vrednosti.

Ivan Medenica se ukratko osvrnuo na uspehe 52. Bitefa i predstavio šta nas sve očekuje na 53. Bitefu. Medenica je izrazio i zadovoljstvo time što je od prethodne večere formiran i Bitefov klub prijatelja, što govori o tome da se saradnja između biznis sektora i kulture i umetnosti razvija i da je sve više onih koji žele da postanu deo svetske pozorišne porodice. Na večeri je predstavljen i prvi broj magazina Klub prijatelja Bitefa. Magazin je namenjen svima koje zanima svet kulture, umetnosti, ali i biznisa i preduzetništva.

Večeru su upotpunili zvuci gudačkog kvarteta Intermeco, kao i nastup specijalne gošće Lene Kovačević uz pratnju Gorana Potića.

Cilj donatorske večeri je uspostavljanje novog modela podrške umetnosti i predstavlja jedinstveni događaj u sferi kulture kod nas.

Donatorskoj večeri su, između ostalih, prisustvovali i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, predstavnici Ambasade Hrvatske, glumci Svetozar Cvetković, Jelena Đokić, Branka Pujić, Milan Marić, Slaven Došlo, Matea Milosavljević, Anđela Jovanović, modna dizajnerka Dragana Ognjenović, Zoran Beranac, umetnik Vuk Vidor,  kao i predstavnici kompanija Carnex, Imperial Tobacco, Aura, Erste banke, Hemofarm fondacije, TeleGroup-a, Deloitte-a, Halo creative team-a, i mnogi drugi.