52. БИТЕФ: ОДЈЕЦИ И ПЛАНОВИ БИТЕФА

Меденица је истакао да они који прате његова предавања из историје позоришта на Факултету драмских уметности “добро знају да је то адекватан дионизијски амбијент”, у коме је овом приликом представљен медијски успех Битефа и преглед који чини преко стотину текстова из Србије, Словеније, Хрватске, Мађарске, Јапана, Црне Горе, Енглеске, УСА...

Објављено је учешће Битефа у Тхе Еуропеан Балцонy Пројецт, који су иницирали Мило Рау и Роберт Менассе, а подржали Елфриде Јелинек, Антонио Негри, Дубравка Угрешић, Срећко Хорват и други.

Најављена је и друга донаторска вечера која ће бити одржана 20. новембра у СQУАРЕ НИНЕ ХОТЕЛ БЕЛГРАДЕ у партнерству са И&Ф МцЦанн Група.

Најављено је и ново поглавље развоја Битеф театра које почиње на пролеће и подразумева снажну везу Битеф фестивала и театра како је и замислила пре 30 година, оснивачица Мира Траиловић.

Након кафе на Палићу на Женском штранду, и вожње катамараном Битеф тим и новинаре угостили су овом важном приликом домаћини Гордана Тонковић и Мирослав Рељановић, у својим виноградима специфичним у Србији зато што у свих 10 хектара винограда има само једну, аутохтону сорту грожђа кадарку, и прави вина само од ње.

Галерију фотографија погледајте ОВДЕ (линк ка галерији)

фото: Марина Илић