52. BITEF: ODJECI I PLANOVI BITEFA

Medenica je istakao da oni koji prate njegova predavanja iz istorije pozorišta na Fakultetu dramskih umetnosti “dobro znaju da je to adekvatan dionizijski ambijent”, u kome je ovom prilikom predstavljen medijski uspeh Bitefa i pregled koji čini preko stotinu tekstova iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Japana, Crne Gore, Engleske, USA...

Objavljeno je učešće Bitefa u The European Balcony Project, koji su inicirali Milo Rau i Robert Menasse, a podržali Elfride Jelinek, Antonio Negri, Dubravka Ugrešić, Srećko Horvat i drugi.

Najavljena je i druga donatorska večera koja će biti održana 20. novembra u SQUARE NINE HOTEL BELGRADE u partnerstvu sa I&F McCann Grupa.

Najavljeno je i novo poglavlje razvoja Bitef teatra koje počinje na proleće i podrazumeva snažnu vezu Bitef festivala i teatra kako je i zamislila pre 30 godina, osnivačica Mira Trailović.

Nakon kafe na Paliću na Ženskom štrandu, i vožnje katamaranom Bitef tim i novinare ugostili su ovom važnom prilikom domaćini Gordana Tonković i Miroslav Reljanović, u svojim vinogradima specifičnim u Srbiji zato što u svih 10 hektara vinograda ima samo jednu, autohtonu sortu grožđa kadarku, i pravi vina samo od nje.

Galeriju fotografija pogledajte OVDE (link ka galeriji)

foto: Marina Ilić