O PREDSTAVI

Koristeći audio-snimke, svetlosne efekte i projekcije na 8 TV ekrana, predstava PA'AM poziva publiku u šetnju kroz fragmente sećanja, čežnje i instrospekcije. Snimljeni iskazi, projektovani tekstovi i slike otkrivaju tri glavne priče koje pripovedaju njihovi akteri, proslavljene ličnosti izraelskog javnog života - muzičar Eran Zur, glumica Ora Meirson i glumac Doron Tavori. Te tri priče, u kojima su činjenice pomešane sa razmišljanjima, nostalgičnim čežnjama i krivicom, sačinjavaju mozaik skrhanih uspomena koje grade hibridnu sliku prošlosti. Svetlo i ekrani, projektovani tekstovi i mnogobrojni raznovrsni prizori predstavljaju prave izvođače ovog dela, koji izgovorenu reč dodatno nadograđuju. PA'AM je fascinantan i zadivljujući narativ kompleksnosti ljudskog života, u kome svetlo, video-rad, slike, zvuk i ljudski glas ispunjavaju prostor pozornice, stvarajući jedno potpuno i jedinstveno iskustvo.

O AUTORU

NADAV BARNEA (rođen 1987) multidisciplinarni je umetnik, muzičar i dizajner svetla. Barnea se, radeći s mnogim renomiranim stvaraocima u oblasti pozorišta i plesa, istakao kao vodeći dizajner svetla i zvuka. Kao kantautor, Barnea je 2014. izdao debitantski album koji je pobrao izuzetne kritike i bio neprekidno emitovan na programima radio-stanica. Tokom poslednje tri godine, Barnea kreira svetlosne i zvučne instalacije koje učestvuju na grupnim multidisciplinarnim izložbama kakve su Cenzura, Umetnost preživljavanja, i Protest, sve tri organizovane u Jafi. PA'AM je njegova prva celovečernja pozorišna instalacija, premijerno prikazana 2016. na Acco festivalu alternativnog pozorišta.

IZVODI IZ KRITIKA

Jedinstveno veličanstveno putovanje ka ličnoj i kolektivnoj prošlosti... uvlači publiku u nostalgični vir koji zahteva koncentraciju i pažnju... ako se vratimo na debatu o avangardnom pozorištu, ova predstava, kao osvežavajući psihodelični trip, predstavlja upravo to.
Jair Aškenazi, Harec Dejli njus pejper

 

PA'AM je multidisciplinarno delo koje preispituje koncept sećanja i njegovih komponenata. Barnea vas uvlači u trip iz kog je teško izaći. Istinski magično.

Ofir Halel, Mariv Dejli njus pejper

 

Očaravajuća instalacija u kojoj se muzika, svetlo i lične priče stapaju u fascinantan iskaz.

Zvi Goren, Habama

Povezane teme